webcounterwebsite

Van Zizenits tot Seijsener  From Zizenits to Seijsener

Nieuws, feiten & wetenswaardigheden

Seijsener

In het (papieren) boek staan diverse al-dan-niet leuke feiten en wetenswaardigheden. Naar aanleiding hiervan
komen er af en toe nog nieuwe feiten en wetenswaardigheden boven water, die de moeite van het vermelden waard zijn.
Ps-1. Met "het boek" wordt alleen de papieren versie bedoeld, in zowel de Nederlandstalige alsook de Engelstalige versie;
  Voor degenen die alleen de digitale versie hebben is deze extra informatie iets, dat een aanleiding kan zijn om het boek
  alsnog aan te schaffen.
Ps-2. Met "Seijseners" worden alle leden van de familiestam bedoeld, inclusief alle varianten op de naam


Binnengekomen nieuwtjes

Doorgegeven d.d.

Detail van de feiten/wetenswaardigheden

7 juli 2020

Doorgegeven door: Bob John Seijsener en Gracia Beijer
Betreft persoon: Familiewapen Seijsener
Nieuwsfeit: Familiewapen SeijsenerBob John en Gracia hebben een officieel familiewapen voor de familie Seijsener laten ontwerpen.
Dit wapen mag officieel gevoerd worden en is geregistreerd bij de officiële heraldieke instanties.

Het was helaas te laat om dit familiewapen in het boek op te nemen; daarbij zou het in grijs-zwart tinten veel aan kwaliteit inboeten ten opzichte van het origineel dat in ful-colour is uitgevoerd.

Om er toch over te kunnen beschikken hebben Gracia en Bob besloten op het ontwerp beschikbaar te stellen als boekenlegger. Deze boekenlegger kan worden gedownload en geprint. Bij voorkeur op wat steviger papier (100-120 gram) . Nadat de boekenlegger is uitgeknipt kan deze op de stippellijn worden dubbelgevouwen. Op deze wijze kunt u vrijwel kosteloos uw eigen "Seijsener" boekenlegger produceren. Als u de mogelijkheid heeft om de boekenlegger te lamineren wordt het resultaat nog mooier!

Op de boekenlegger is in heraldieke Nederlandse termen uitgelegd hoe het familiewapen tot stand is gekomen. Aan de achterzijde is een (tweetalige) kleine beschrijving van de familie Zizenits-Seijsener vermeld.
U kunt de boekenlegger hier downloaden

Tot mijn spijt is in de eerste versie een vervelende, onbedoelde (Engelse) vertaalfout opgetreden. Het woord "exist" was per abuis weergegeven als "extinct", wat in die context zou betekenen dat de familienaam Seijsener "is uitgestorven" ( i.p.v. "nog steeds bestaat"). De huidige versie bevat wel de correcte vertaling.


[datum]

Doorgegeven door: [naam]
Betreft persoon: [naam]
Nieuwsfeit: [omschrijving]


© Dick Zwaan, 06-2020

  Zwaan Rechts Zwaan Rechts  

Laatst bijgewerkt: 10 oktober 2020
Last edited: October 10th, 2020